Sterke winststijging Ryanair

Print
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het derde kwartaal van het eind maart aflopende boekjaar 2002/2003 een nettowinst behaald van 43,2 miljoen euro. Dat is de helft meer dan de 28,8 miljoen euro in dezelfde periode van het vorige boekjaar.
De winst van de maatschappij van de goedkope tickets is hoger dan was verwacht. De meeste analisten hadden hadden een winst voorzien van ongeveer 39 miljoen euro. De winststijging is een record, dat te danken is aan een recordgroei bij het passagiersvervoer.

Ryanair vervoerde in de laatste drie maanden van vorig jaar 3,9 miljoen passagiers, 46 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2001. De bezettingsgraad nam toe van 79 tot 86 procent, een gevolg van tariefverlagingen van 8 procent.
De kwartaalomzet nam toe met 37 procent tot 185,9 miljoen euro.

Ryanair heeft als gevolg van de positieve ontwikkelingen zijn winstraming voor het hele boekjaar verhoogd. De maatschappij denkt nu uit te komen op een winst na belastingen van 235 miljoen euro. Eerder had ze een bedrag van 230 miljoen euro genoemd.
In België vliegt Ryanair vanuit Charleroi. De lokale luchthaven overschreed in 2002 de kaap van de 1 miljoen passagiers, een spectaculaire groei die vooral te danken is aan de lagetarievenmaatschappij.
Nu in het nieuws