US Airways boekt fors verlies

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways, die sinds augustus 2002 in surseance verkeert, heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een verlies geleden van 794 miljoen dollar. Dat is beter dan het verlies van 1,16 miljard dollar in hetzelfde kwartaal in 2001. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. De omzet bedroeg 1,61 miljard tegenover 1,57 miljard een jaar eerder. Over heel 2002 kende US Airways een verlies van 1,65 miljard dollar.

Belga

Het noodlijdende bedrijf heeft in het vierde kwartaal 200 miljoen dollar aan loonkosten bespaard. Het heeft in deze periode ongeveer 2.500 arbeidsplaatsen geschrapt en het personeel dat blijft om een loonoffer gevraagd. De komende zeven jaar verwacht US Airways jaarlijks 1,9 miljard dollar te besparen.

US Airways verwacht in maart uit surseance te komen. De op zeven na grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten kwam in acute financiële problemen door grote verliezen. Die waren het gevolg van de algehele malaise die de Amerikaanse luchtvaart sinds twee jaar in de greep houdt.

Nu in het nieuws