Britse imam Abu Hamza ontslagen

Print
De radicale imam van de controversiële Noord-Londense moskee in Finsbury Park, Abu Hamza al-Masri, is dinsdag ontslagen. De Charity Commission, die verantwoordelijk is voor de moskee, heeft Abu Hamza de laan uitgestuurd wegens diens "ongepaste politieke verklaringen". Hij was al geschorst. In de moskee werven terroristen naar verluidt jonge radicale moslims.
BR>
Een woordvoerder van de commissie, Simon Gillespie, noemde de activiteiten van Abu Hamza en diens volgelingen "niet liefdadig". De moskee werd op 20 januari gesloten na een inval van de antiterreurpolitie. Het gebedshuis was de laatste jaren uitgegroeid tot een broeinest van radicalisme en werd onder meer bezocht door 'schoenbomverdachte' Richard Reid en door een aantal extremisten die een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs zouden hebben beraamd.

Abu Hamza verklaarde maandag nog in het ongeluk met het ruimteveer Columbia de wrekende hand van God te zien. Aan boord van de Columbia waren volgens hem drie soorten vijanden van de islam: Amerikanen, een Israëlische jood en een hindoe.
Nu in het nieuws