G-14 wil afstaan internationals aan banden leggen

Print
Het forum van achttien vooraanstaande voetbalclubs uit Europa, de G-14, wil het afstaan van internationals voor vriendschappelijke duels fors aan banden leggen. De instantie besloot hierover dinsdag bij overleg in Madrid een brief aan de FIFA te sturen.
Het uit de hand lopen van de internationale kalender is de hofleveranciers en voornaamste betalers van de grote spelers al tijden een doorn in het oog. De zaak escaleerde opnieuw, nadat bekend werd dat de meesten hun Braziliaanse internationals de komende week moeten afstaan voor een onbeduidende ('commerciële') wedstrijd tegen (en in) China.

Aansluitend spraken de clubs ook hun onvrede uit over het toernooi om de Confederatie Cup, dat in juni in Frankrijk wordt gehouden. Het betreft een landentoernooi tussen de kampioenen van de uiteenlopende continenten. "Het vindt plaats nadat de zware nationale competities zijn afgelopen. We vinden het unfair de spelers dan nog met een dergelijke evenement te belasten", aldus de verklaring van de G-14.
Nu in het nieuws