10 jaar voor hoofdbeklaagde carjackersbende

Print
De correctionele rechtbank van Leuven heeft drie leden van een carjackersbende, onder wie Mohammed Hammani, veroordeeld tot tien, acht en twee jaar opsluiting voor poging tot doodslag, diefstal met geweld, ontvoering en brandstichting, feiten die gepleegd werden na een mislukte homejacking in Keerbergen in mei 2001. Acht andere vermeende bendeleden werden vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Het parket van Leuven tekent beroep aan tegen het vonnis.
Op 8 mei 2001 probeerden vier mannen een Porsche te homejacken in Keerbergen. Het kwam tot een schietpartij met de eigenaar, waarbij zowel Hammani als de eigenaar gewond raakten. De vier gangsters namen de vlucht en homejackten even verderop een wagen. De eigenaar van die wagen werd meegenomen tot in Brussel.

Hoofbeklaagde Mohammed Hammani (23), kreeg tien jaar cel. Hij is de enige die bekentenissen heeft afgelegd. Jamal Alkhomaili kreeg acht jaar cel. Frédéric Van Loo kreeg twee jaar cel bij verstek. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van Van Loo.
Nu in het nieuws