Eat This

Als alles meezit staat de PC-demo van

Splinter Cell

vanaf morgen (donderdag 19 december) on line op de officiële website. De fantastische stealthgame zal op de PC ongetwijfeld minstens evenveel brokken maken als op de Xbox. Producent Ubisoft verwacht alvast een enorme toevloed van gamers. De 90 megabyte tellende demo zal een volledig level bevatten van de eerste missie van de game. Ook zullen de meeste gadgets en wapens ter beschikking staan. Voor de volledige versie is het nog wachten tot eind januari. www.splintercell.com

Kdejager

BR>

@ @ @

Minder goed nieuws komt er van CDV. Het gamehuis heeft laten weten dat de demo van het langverwachte pc-spel

Breed

opnieuw wat langer op zich zal laten wachten. Eerst was ie beloofd voor begin oktober, later zeker voor kerstmis, maar nu zal het dus dit jaar niet meer zijn. Blijkbaar is er toch nog meer werk aan de ‘Halo’-achtige futuristische first-person-shooter dan verwacht. Een trailer zou er binnenkort overigens wel nog aankomen.

@ @ @

Hitman goes Christmas! Neen, er komt geen speciale kerstpatch voor

Hitman 2

. Wel heeft ontwikkelaar Eidos voor de gelegenheid een eenvoudig Flashspelletje on line geplaatst. Onze kale huurmoordenaar Agent 47 moet het daarin opnemen tegen een zootje dolgedraaide kerstelfen. Je kan de game vinden op het onderstaand adres, wel leuk voor tijdens de kantooruren (Macromedia Flash-plugin is vereist).

@ @ @

Uit het geruchtencircuit: ook Nintendo zou nu druk bezig zijn aan de ontwikkeling van de opvolger van de GameCube. Bron voor dit bericht is het financiële nieuwsagentschap Bloomberg. Nintendo zou gesprekken voeren met NEC voor de ontwikkeling van de chip die het hart zal moeten vormen van de nieuwe console. NEC leverde ook al de grafische chip voor de huidige GameCube. De GameCube 2 zou uitkomen in 2005 en moet het gaan opnemen tegen de Xbox 2 van Microsoft en de PlayStation 3 van Sony. Nintendo zelf ontkent voorlopig het bericht.

@ @ @

Iets om naar uit te kijken: Arush Entertainment en Groove Games gaan beginnen met de ontwikkeling van... een Playboy-spel. De eerste game die gebaseerd is op het Playboy-merk, dat gekenmerkt wordt door fris geklede jongedames, zou in 2004 in de rekken verschijnen. De games zullen verschijnen op PC, PS2 en Xbox. Doel van de game - momenteel nog in conceptfase - is het uitbouwen van een eigen Playboy-imperium om het succes van Hugh Hefner te evenaren.

Nu in het nieuws