Haal meer uit je Game Boy Advance

In Europa zijn er 4 miljoen stuks van de Game Boy Advance (GBA) verkocht. Ondertussen zijn er ook al meer dan 300 titels voor ‘s werelds populairste handheldconsole beschikbaar en kunt u met de GameCube GBA Player schitterende titels voor de GBA - zoals ‘Metroid Prime’ en ‘Mario Kart’ - op een televisiescherm spelen. Wij zetten even de minder bekende mogelijkheden van de Game Boy Advance in de kijker.

Kdejager

BR>

GameCube GBA Player

Dankzij de GBA player kun je vanaf volgend jaar alle Game Boy Color- en Game Boy Advance-spelletjes spelen op je tv. In totaal krijg je zo toegang tot 1.400 Game Boy-spellen. De GBA Player wordt onderaan je GameCube gekoppeld en je hebt een startdisc nodig. Je kan de spelletjes spelen met je GameCube- controller of een Game Boy Advanceconsole en een speciale kabel. Die kabel kun je trouwens ook gebruiken om data uit te wisselen tussen GameCube en Game Boy Advance. Het apparaat zal rond de 40 euro gaan kosten. Wie daar niet op kan wachten koopt een GBA TV Adapter. Gewoon een GBA TV Adapter in je GameCube duwen en via een AV-kabel verbinden met je tv. Meer info:

.

De GBA Player komt in maart op de Japanse markt.

MP3-speler

Met behulp van een eenvoudige insteekkaart kan de Game Boy Color en de GBA uitgebreid worden tot een muziek- en videospeler. De firma SongPro heeft het apparaatje voor zo’n 100 euro op de markt gebracht. Je kan zo via een USB-verbinding MP3’s van het internet plukken. Het apparaat is compatibel met Windows en Windows Media Player.

Er zijn ook de zogenaamde SongProfiles die je kan downloaden op de site

. SongPro probeert samen te werken met de grote platenmaatschappijen. Op het scherm van je GBA kan je bij die bestanden tijdens het beluisteren ook de hoes bekijken, de teksten scrollen en een bio over de artiest lezen.

Tv-tuner

Eenvoudigweg de tuner achteraan in het cartridge-slot duwen en je console aanzetten en je bent tv aan het kijken op je GBA. Met de knopjes van je Game Boy Advance kan je het contrast en de helderheid regelen. Het resultaat valt naar verluidt goed mee, behalve als je tussen een paar buildings in staat, in de buurt van voorbijrijdend verkeer staat of als de weercondities slecht zijn.

De tuner kan bovendien aangesloten worden op DVD-spelers of andere consoles dankzij de audio- en video-in- en uitgangen. Met de vier batterijtjes heb je ongeveer 110 minuten kijkplezier.

Het apparaat is te koop op

en kost rond de 63 euro.

Je kan trouwens ook radio luisteren terwijl je games speelt met een eenvoudige draagbare FM-radio die je inplugt op je GBA. Kost rond de 10 euro en je vindt er alle info over op

.

WormCam

Voor de Game Boy Color had Nintendo een cameraatje ontwikkeld en een printertje. Dat cameraatje stak je eenvoudig op de plek waar normaal een spelletje hoort en met je Game Boy kon je foto’s maken en bewerken en afprinten op stickers. De camera is ondertussen niet meer, maar de Amerikaanse firma Nyko Technologies heeft een Worm- Cam ontwikkeld waarmee je mooie kleurenfoto’s kan klikken en bewerken op je GBA en zelfs korte videosnapshots kan maken. Het apparaat kan ook nog als spionagecameraatje fungeren want er is een spycam-mode waarin hij reageert op beweging. Er kunnen 20 tot 80 foto’s opgeslagen worden en je kan er ook nog een kleurenprinter bij aanschaffen. Meer info: www.nyko.com. Op www.gameboy-advance.net kun je ook alles lezen over een mini-digitale camera. Er zit een kaart bij van 8MB die je toestaat om 26 foto’s op te slaan (640 x 480 pixels). Je kan die foto’s downloaden via een inbegrepen USB-kabel naar je PC.

E-Reader

De E-Reader is een apparaatje dat barcodes kan lezen op ruilkaarten. Wie zo’n ruilkaart door zijn E-Reader sleurt, heeft meteen een spelletje gedownload. Het leuke is dat je bij de E-Reader het verzamelen van ruilkaarten kan combineren met het plezier van het spelen van een videospelletje.

Helaas is de E-Reader voorlopig nog niet in België te krijgen en is het ook niet zeker dat dat ooit het geval zal zijn. De Reader kost rond de 40 euro (met een pakketje kaarten), afzonderlijke spelletjes tussen de 2 en 5 euro. Meer info:www.gameboyadvance.com.

Game & Watch

In een ver verleden - toen de videogames werden geboren - maakte Nintendo Game & Watch-spelletjes. Het ging om een rechthoekig doosje dat je kon openklappen om de tijd af te lezen en één spelletje te spelen. De spellen uit die tijd zijn nu in een nieuw jasje gestoken in een ‘Game & Watch Gallery Advance’ en samen op een cartridge gezet. Onder die verzameling klassiekers bevinden zich ‘Rainshower’, ‘Boxing’, ‘Donkey Kong 4’ en ‘Fire’.

Nu in het nieuws