Ook nachtploeg Bosch legt 2 uur het werk neer

Print
Na de ochtend- en namiddagploeg maandag heeft afgelopen nacht ook de nachtploeg bij Bosch uit Tienen gedurende 2 uur het werk neergelegd uit protest tegen de plannen die de directie koestert om een deel van de productie over te hevelen naar een Oostblokland. De vakbonden vrezen dat dit zo'n 300 jobs zal kosten. Bosch is een Duitse producent van ruitenwissers en stelt in Tienen zo'n 1.800 personen te werk.
De volgende dagen zijn geen acties meer gepland. Het personeel wacht de terugkeer van de directie op vrijdag af. Die is maandag in het kader van een studie over de overheveling naar Hongarije en Roemenië vertrokken om ter plekke de productiemogelijkheden te gaan bekijken. De vakbonden willen dan zo snel mogelijk aan tafel met de directie.

Personeelsdirecteur Jan Van den Houte bevestigde maandag dat een mogelijke overheveling van de productie overwogen wordt. De reden is de hoge kostenstructuur. Het project bevindt zich nog maar in een studiefase en er is niets beslist. Volgens Van den Houte is het dan ook voorbarig cijfers te noemen in verband met mogelijk jobverlies.
Nu in het nieuws