Facilicom neemt onrust bij vakbonden over overname KPN deels weg

Print
Tijdens een ondernemingsraad heeft de directie van Facilicom uit Diegem maandag een deel van de onrust bij de vakbonden weggenomen naar aanleiding van de overname van de ex-KPN-activiteiten in ons land. Hierbij wil het bedrijf circa 62 van de 159 banen schrappen bij ex-KPN. Facilicom en Netnet zijn dochtermaatschappijen van het Nederlandse telecombedrijf Scarlet, hebben dezelfde directie en zijn gevestigd op hetzelfde adres.
De onrust van de vakbonden had ondermeer te maken met het feit dat Facilicom een bedrijf zonder activiteit is en met een negatief eigen vermogen. De vakbonden eisten daarom garanties van het moederbedrijf met betrekking tot de financiering. "In tegenstelling tot een vorige vergadering stelden we maandag meer openheid vast bij de directie om hierover te praten. Het lijkt er ook op dat men niet gekant is om de door ons gevraagde engagementen voor de toekomst te geven", aldus Ben De Bognies (LBC).

De directie heeft voor volgende week maandag meer gedetailleerde bedrijfsinformatie beloofd over Scarlet. Er zal ook voor het eerst gepraat worden over de 62 banen die men wil schrappen bij ex-KPN. "We hopen dat er alternatieven uit de bus komen zodat er meer mensen aan de slag kunnen blijven", aldus De Bognies. Scarlet nam zoals bekend recent ook internetprovider Planet Internet over.
Nu in het nieuws