Staking bij Dalkia in Anderlecht wegens niet nakomen cao

Print
Bij Dalkia in Anderlecht hebben 150 van de 1.000 werknemers maandag gestaakt. De stakers, gesteund door alle vakbonden, zijn boos omdat de directie volgens hen een sectoriële cao niet naleeft. Ze vragen ondermeer dat de directie een ploegenpremie van 10 procent betaalt voor iedereen. Deze week nog komt er een gesprek met de directie. Als dat niets oplevert, kondigen de vakbonden hardere acties aan.
Volgens Freddy Van Cauter (ACV) zijn door de actie de activiteiten van het bedrijf, dat milieutechnologieën en -diensten levert, gestoord. Toch ging het volgens Van Cauter louter om een waarschuwingsactie: deze week nog komt er een onderhoud met de directie. En indien die niet bijdraait, zullen volgende week hardere acties volgen.

Hoofdeis van de vakbonden is het uitbetalen van een ploegenpremie van 10 pct voor iedereen. Daarnaast vragen ze ook dat de directie de loonkwalificaties respecteert. "Sommige personeelsleden doen werk waarvoor ze niet betaald worden", zegt Van Cauter. De vakbonden stellen ook dat de directie volgens de cao nog een reeks compenserende aanwervingen moet uitvoeren.
Nu in het nieuws