Grensincident tussen India en Bangladesh na deportaties

Print
Bengalese en Indiase grenstroepen hebben maandag een vuurgevecht geleverd na pogingen van het Indiase leger om een groot aantal illegalen de grens met Bangladesh over te zetten. Dat heeft een woordvoerder van de Bengalese grenswacht bekendgemaakt.
Het Indiase leger probeerde maandag zo'n duizend illegale Bengalezen uit te zetten en zou het vuur op Bengalese grenswachten hebben geopend toen dezen probeerden te voorkomen dat de groep de grens over zou worden gezet. Het is al het tweede schietincident tussen Indiase en Bengalese grenstroepen in ruim een week.

Volgens Bangladesh zijn veel van de mensen die India probeert uit te zetten helemaal geen Bengalen, maar gaat het om Bengaals sprekende Indiase moslims. India stelt dat er zich 15 miljoen illegale migranten uit Bangladesh in het land bevinden en heeft gezegd door te gaan met de uitzettingen.

De Bengalese minister van binnenlandse zaken Altaf Hossain Chowdurry heeft India opgeroepen de deportaties te staken om de goede betrekkingen tussen beide landen niet op het spel te zetten. Door de onenigheid tussen de Indiase en de Bengalese autoriteiten zijn honderden mensen in het grensgebied gestrand.
Nu in het nieuws