Scholier komt onder schoolbus terecht

Print
Op de speelplaats van het Technisch Instituut Sint-Jansberg in Maaseik kwam maandagmiddag een 12-jarige jongen uit Opglabbeek met het hoofd onder het wiel van een schoolbus terecht. Die reed traag de speelplaats op. De jongen overleed ter plaatse. Volgens burgemeester Jan Creemers van Maaseik is het dodelijk ongeval op de speelplaats van het Technisch Instituut Sint-Jansberg een dramatische samenloop van omstandigheden. Rond 18 uur was een deskundige van het Tongerse parket ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.
Volgens commissaris Raymond Van den Bergh van politie Maasland zijn de leerlingen na het luiden van de schoolbel de speelplaats opgelopen. "Ze zijn dan onstuimig. Een aantal kinderen zat op de banken op de speelplaats te wachten op de bussen. De schoolbus van een Nederlandse firma reed stapvoets. Het slachtoffertje was aan het spelen en kwam ten val. De buschauffeur had de jongen niet gezien. Ook een leerkracht, die ongeveer twintig meter verwijderd was en toezicht hield, had het ongeval niet zien gebeuren. Het is brute pech," aldus commissaris Van den Bergh.

Burgemeester Jan Creemers: "Een interne dienst van de school heeft voor slachtofferhulp gezorgd voor de chauffeur, de leerkrachten en de leerlingen. De jongen was gestruikeld. Al jaren wordt een bepaald systeem van het vervoer door bussen gehanteerd op de school. Dat is altijd vlot verlopen tot nu. De werking van de school gaat morgen gewoon door. De speelplaats is privaat terrein. Het onderzoek van de parketdeskundige zal duidelijkheid moeten brengen. De schuldvraag blijft nog open.
"Sint-Jansberg is de grootste technische school van Limburg en telt 1.600 leerlingen, onder wie enkele honderden uit Nederland. De schooldirectie was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.
Nu in het nieuws