Rechtbank velt mild vonnis voor portiersgeweld

Print
De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft dinsdag een 31-jarige portier van café d'Anvers veroordeeld tot drie maand cel met uitstel en 100 euro boete. Het openbaar ministerie had twee jaar effectief gevorderd voor de poging doodslag waarvoor de man terechtstond. De rechtbank oordeelde dat het geweld was uitgelokt en dat ook het slachtoffer aanstalten gemaakt had om de portier te slaan.
Op 9 februari vorig jaar sloeg de 31-jarige portier Mohamed A. (Acharrok) met een baseballknuppel naar twee personen die met glazen aan het gooien waren. Eén van die glazenwerpers liep daarbij een schedelbreuk op en een hersenbloeding. Acharrok beweert dat hij in de maagstreek van het slachtoffer had geslagen en dat de man achterover gevallen was en met het hoofd tegen de grond was terechtgekomen.

De verdediging pleitte wettige verdediging. Bovendien benadrukte de advocaat dat Acharrok een blanco strafregister heeft. "Ik denk niet dat we dat van veel allochtonen van die leeftijd kunnen zeggen", stelde hij. "Bovendien is mijn cliënt in zijn functie van portier ook vaak blootgesteld aan gevaar en geweld".
Nu in het nieuws