Huurgeschil draait uit op steekpartij

In een uit de hand gelopen huurgeschil vorderde het Openbaar Ministerie twee jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar effectief, en een boete van 1.000 euro. Het gaat om een vader en zijn dochter, die worden beschuldigd hun huurders te hebben toegetakeld met een mes en een ijzeren staaf.

ghouben

De verklaringen van beide partijen lopen grondig uiteen. Zeker is dat centraal in heel het verhaal een dispuut staat over al dan niet achterstallige huurgelden. Op grond van dat gegeven raakten de verhuurder, de 62-jarige Mehmet Ali B., en zijn dochter, de 41-jarige Cemile B., met de twee huurders in een gevecht betrokken.

Dat gebeurde op 20 september 2001 in een pand aan de Trapstraat. Bij de schermutseling werden de slachtoffers slagen toegebracht met een ijzeren staaf en stak Mehmet Ali B. één van de huurders tot vijftien maal toe met een mes. Deze huurder bleef hierdoor voor vier procent blijvend arbeidsongeschikt.De beklaagde gooide tevens de huisraad van de huurders uit het raam.“Wettige zelfverdediging is geenszins bewezen”, meende de procureur. De verdediging pleitte dan weer dat de poging tot doodslag niet was bewezen. Uitspraak volgt.

Nu in het nieuws