Malle versus provincie inzake politiebijdragen

Print
Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) van Malle vindt nog altijd dat zijn gemeente te veel moet betalen om de politiekosten van de zone Voorkempen te dekken. Daarom weigerde hij vorig jaar een bijkomende dotatie in te schrijven in de begroting. “Iemand van de provincie komt nu zo goed als zeker zelf het geld uit de gemeentekas halen”, voorspelde hij tijdens de laatste gemeenteraadszitting.
 
“De overheid beweerde steeds dat de hervormde politie ons geen euro méér zou kosten. Het tegendeel is waar.Toch toonde Malle zijn goede wil.We trokken in 2002 al vijftien procent meer uit voor de politie dan in 2001. In het najaar eiste de hogere overheid nog eens bijna 41.000 euro extra.Welnu, te veel is te veel.”
 
Omdat Malle ondanks het aandringen van het provinciebestuur weigert bijkomend geld te lossen, loopt de gemeente het risico dat een gemachtigd ambtenaar het ontbrekende bedrag gewoon komt innen.
 
“Hij doet maar”, luidt het bij Hendrickx.“De initiële fout ligt niet bij de gemeenten, maar bij de federale overheid.”Voor het jaar 2003 is Malle bereid anderhalve procent meer uit te geven dan dat het zelf inschreef in de begroting 2002. Het provinciebestuur keurde de begroting van Malle tot op heden nog niet goed. Algemeen wordt verwacht dat de gouverneur sowieso ingrijpt.
Nu in het nieuws