Turnhout dwingt eigenaar Brepols tot maatregelen

Print
Het Turnhoutse schepencollege heeft maandag een raadsman aangesteld. Die moet nagaan welke de juridische mogelijkheden zijn om bij de eigenaar van de oude Brepolssite in het stadshart aan te dringen op beveiligende maatregelen. Er werd zondag weer brand gesticht in een van de leegstaande panden.
 
De incidentjes in en rond de vroegere Brepolsfabrieken in de Baron du Fourstraat stapelen zich op. Nadat de stad vorige maand al een deskundige had aangesteld na scheuren in de gevel, heeft het college maandag contact gehad met een raadsman.
 
Die moet onderzoeken of de stad bijkomende verplichtingen kan opleggen aan de eigenaar van de Brepolsterreinen.Voor het college staat het vast dat de huidige afsluiting qua afdoende beveiliging ernstig te wensen overlaat. Niet alleen kinderen, maar ook anderen weten zich probleemloos toegang te verschaffen tot de oude fabrieken.
 
De brandweer moest de voorbije weken al enkele keren uitrukken omdat vandalen in de gebouwen brand hadden gesticht. Burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V) had maandag al een eerste onderhoud met de raadsman, die nu zo snel mogelijk aan het werk gaat.
Nu in het nieuws