VLD Duffel dient klacht in tegen burgemeester

Print
VLD-voorzitter Guy De Wilder gaat officieel een klacht indienen tegen Guido De Vos (CD&V). De Duffelse burgemeester zou volgens de VLD zijn boekje te buiten zijn gegaan toen hij een wodca-controle wilde doen stoppen.
 
De wodca-controle had plaats op 18 januari, de avond dat in het Gildenhuis het nieuwjaarsbal van de CD&V plaatsvond. “Toen burgemeester De Vos dit hoorde, heeft hij de agenten gevraagd om de alcoholcontrole te staken.Toen de agenten hier terecht niet op ingingen, heeft de burgemeester in de zaal omgeroepen dat de wodca-controle om 4.15 uur zou eindigen”, zegt Guy De Wilder.
 
“Intussen heeft de burgemeester geïnsinueerd dat de wodca-controle een opgezet spel van de VLD zou zijn om hem persoonlijk te raken. Dat is een ware belediging aan het adres van de agenten en de korpsleiding”, aldus nog De Wilder.
 
VLD-Duffel gaat nu een klacht indienen bij gouverneur Camille Paulus, procureur des konings Paul Lenaerts en Bodukap- voorzitter Eric Duchesne. “Van de procureur willen we weten of burgemeester De Vos zijn mandaat misbruikt heeft door de wodca-controle proberen te stoppen en ze nadien, door het einduur bekend te maken, te doen mislukken.Als dat het geval is, kan de provinciegouverneur De Vos als burgemeester schorsen”, besluit Guy De Wilder.
 
Burgemeester Guido De Vos ontkent dat hij de agenten gevraagd heeft om de wodca-actie af te blazen.
Nu in het nieuws