Puurs geeft openbare gebouwen extra opknapbeurt

Print
De technische dienst en de groendienst gaan zich inspannen om de openbare gebouwen in Puurs mooier, veiliger en toegankelijker te maken. “Er komt extra verlichting en de gebouwen worden uitgerust met nieuwe brandblusapparaten”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
 
“Ook de toegankelijkheid van de gebouwen wordt verbeterd”, benadrukt de burgemeester. “Zowel in het gemeentehuis als in het sportcentrum Vrijhals komen er elektrische schuifdeuren. Hiermee willen we de integratie van mensen met een handicap bevorderen.” “Om het comfort te verhogen, krijgt de Puurse bibliotheek naast een nieuwe centrale verwarming een extra tochtdeur. Zowel het gemeentehuis als de dekenij worden opgefrist met een schilderbeurt”, verzekert Van den Heuvel.
 
Ondertussen wordt een plan uitgewerkt voor de restauratie van museum De Bres in Ruisbroek en de Sint-Leonarduskerk in Breendonk. De werkzaamheden daar gaan van start in 2004.
 
“Verder zorgt de gemeentelijke groendienst voor de aanleg van een speelplein in het Fabiolapark en recreatieterreinen in Kalfort en de Eikse Amer”, zegt schepen Hilde Van der Poorten (CD&V).“Tot slot onderzoeken we hoe we de gemeentelijke kerkhoven kunnen herinrichten. Waarschijnlijk verdwijnt een aantal graven”, besluit de schepen.
Nu in het nieuws