Toverberg eindelijk verkocht in Leuven

Print
Na maanden van afwachten is het stadsbestuur de Toverbergverkaveling eindelijk kwijt. Eén projectontwikkelaar diende een bod in van vier miljoen euro. Dat was het bedrag dat de stad voor de verkaveling vroeg. Eigenlijk had Toverberg al eind september uit het bezit van de stad moeten verdwijnen.
 
Toen probeerde schepen van Grondbeleid Jaak Brepoels (SP.A) op een openbare verkoop de verkaveling van 76 woningen aan geïnteresseerde projectontwikkelaars te verkopen. Geen van de opgedaagden was bereid de gevraagde 4 miljoen euro op te hoesten. Het schepencollege bleef dus zitten met het project. Even werd overwogen het project zelf te realiseren en de huizen zelf op de markt te brengen.
 
Gelukkig diende zich toch een kandidaat aan om de grond uit de hand te kopen.Vrijdag verstreek de termijn waarbinnen geïnteresseerden konden intekenen. Het ziet er nu dus naar uit dat de saga ten einde is.
 
“We kregen een aanbod van een Antwerpse NV en dat haalt de gevraagde vier miljoen euro”, vertelt Brepoels. “Voor mij is Toverberg van de markt. Donderdag buigt het schepencollege zich over het aanbod en waarschijnlijk staan vanaf dan alle lichten op groen. Er kan bij wijze van spreken morgen worden begonnen met de bouw.”
Nu in het nieuws