Vier homejackers terroriseren gezin in Destelbergen

Print
Een gezin met drie kinderen is zondagavond het slachtoffer geworden van een brutale homejacking. De gemaskerde en gewapende daders terroriseerden de familie en gingen er vandoor met juwelen en twee dure wagens.
 
Guy (51) en zijn vrouw Patricia (44) kwamen zondagavond rond 22.25u thuis van een restaurantbezoek in Gent. Toen ze hun woning binnenstapten, liep een viertal mannen met bivakmutsen mee naar binnen. Ze waren gewapend met een pistool en knuppels.
 
De drie kinderen -twee jongens van 12 en 14 jaar en een meisje van 15 jaar- werden meteen bedreigd en afgeblaft. Een van de daders sloot hen boven in een slaapkamer op. Onder bedreiging van een vuurwapen moest Patricia haar juwelen en de sleutels van beide auto’s overhandigen. Daarna verdwenen de gangsters met de twee auto’s, een BMW X5 en een Audi A8.De bewoners bleven in shock achter.
 
De daders konden ongehinderd ontkomen, wellicht via de snelweg R4 die pal naast de Broekstraat loopt.
 
“Het was een vreselijke ervaring”, zegt Patricia.“Maar we zijn er heelhuids uitgekomen en dat is het belangrijkste.”De vrouw is vol lof over de tussenkomst van de politie.“Zondagnacht nog hebben ze een psychologe ingeschakeld om de kinderen op te vangen. Ik heb dat erg gewaardeerd.” Een paar uur na de diefstal doken de auto’s op in het Brusselse Sint-Agatha-Berchem. Een van de wagens was met Viasat uitgerust -een opsporingssyteem via satellieten de tweede wagen stond in de buurt.
 
“Ik ben blij dat we de auto’s terug hebben”, zegt Patricia. “Maar het was niet het belangrijkste. Nu moeten we zien hoe we die vreselijke avond in ons leven een plaats kunnen geven.”
Nu in het nieuws