Drie Russische overvallers in Antwerpen gearresteerd

Print
Speurders van de Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement (GDA) Hasselt hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Antwerpen drie Russen gearresteerd. Ze worden verdacht van de gewapende overval op juwelier Gilson in Hasselt vorige woensdag. Er wordt onderzocht of ze ook in aanmerking komen voor andere feiten in het land.
Meteen na de overval werd een jonge Rus in een Hasselts café opgepakt, in het bezit van een geladen revolver. Door de zwaarwichtigheid van de feiten werd een team van twaalf speurders op de zaak gezet.

Na intensief speurwerk kon de GDA het drietal oppakken. Bij de arrestatie was één van de drie mannen gewapend. De gearresteerde personen waren twee van de drie nog voortvluchtige daders en de vermoedelijke organisator van de overval op Gilson, waar drie Rolex-horloges werden gestolen. De Hasseltse onderzoeksrechter heeft de drie verdachten zaterdag aangehouden en laten opsluiten.

"Volgens de eerste onderzoeksverrichtingen blijkt het te gaan om een zeer goed georganiseerde bende, die opereert vanuit de grootsteden. Bendeleden worden speciaal vanuit Moskou overgevlogen. Ze verblijven in de anonimiteit van de grootstad en plegen dan misdrijven in diverse arrondissementen. Na de uitvoering van enkele overvallen vertrekken ze terug naar Rusland en worden hun plaatsen ingenomen door anderen", vertelde Luc Valkenborg, gerechtelijk directeur van de GDA, maandag.
Nu in het nieuws