Jan Ullrich verlost van knieproblemen

Voormalig Tour-winnaar Jan Ullrich heeft de eerste horde op weg naar zijn rentree genomen. De Duitse renner van Team Coast heeft de eerste zware trainingen na zijn knieoperatie goed verteerd. De blessure is volledig geheeld, meldde Ullrichs werkgever trots.

Belga

De opluchting bij Team Coast is begrijpelijk. Toen de 29-jarige renner bij de ploeg een contract ondertekende was het allerminst zeker of Ullrich definitief verlost was van zijn kwetsuur. Nu een arts heeft geconstateerd dat de Duitser geen terugslag heeft gekregen, kan hij zijn trainingsprogramma continueren. "Ik had al tijdens de trainingen gemerkt dat ik geen pijn in mijn knie had", vertelde Ullrich. "Toch zal ik niks forceren en rustig mijn vormpeil verbeteren."

Hoe dan ook, Ullrich zal tot 23 maart moeten wachten alvorens hij mag deelnemen aan een officiële wedstrijd. De Duitser werd namelijk vorig jaar betrapt op het gebruik van amfetaminen en is daarom tot die tijd geschorst. De renner van Team Coast hoopt op 24 maart - tijdens de Catalaanse Week - zijn comeback te maken.

Nu in het nieuws