Hoge Venen klaar voor skiliefhebbers

Print
Verwacht wordt dat veel Belgen dit weekeinde de sneeuwpret zullen opzoeken in de provincies Luik en Luxemburg en de Hoge Venen in het bijzonder.
De lokale politie van de zone Stavelot-Malmedy en de verantwoordelijken van het natuurcentrum van Botrange bereiden zich alvast voor om duizenden sneeuwliefhebbers te ontvangen.
De politie verwacht weinig problemen op de toegangswegen. Die zijn vrijgemaakt. Er geldt evenwel een parkeerverbod langs de nationale wegen en mogelijk wordt het wel druk op de wegen tussen 13 en 17 uur.
Voor de veiligheid op de pistes ligt een veiligheidsplan klaar. Iedereen die weet heeft van problemen op de piste (met gewonde of verdwaalde personen, vandalisme) kan terecht op de noodnummers 100, 112 of 101 of bij de permanentie van het natuurcentrum (0474/439.760).
Er ligt tussen de 30 en 60 cm sneeuw, die naar verluidt van uitstekende kwaliteit is. In de Hoge Venen kan er geskied worden op de pistes van Eupen, Signal de Botrange, Baraque Michel, Mont Rigi, Ovifat, Sourbrodt, Xhoffraix, Mont, Büllingen, Bütgenbach, Elsenborn, Hünningen, Nidrum, Rocherath, Weywertz, Manderfeld, Losheimergraben, Baugnez, Faymonville en Rodt. Ook pistes buiten de Hoge Venen (Trois-Ponts, Francorchamps, Hockai, Amermont enz) zijn open.
Voorts kan er aan alpijns skiën gedaan worden in Ovifat, Nidrum, en Malmedy/Ferme Libert. Wie meer wil weten over de toestand van de skipistes kan terecht op het nummmer 080/22.74.74 of op de website www.eastbelgium.com..
Nu in het nieuws