Luchthaven Deurne op agenda Vlaamse regering

Print
De Vlaamse regering heeft vrijdag een informeel gesprek gehad over de publiek-private samenwerking (PPS) voor de ondertunneling van de Krijgsbaan naast de luchthaven van Deurne. De zaak staat volgende week officieel op de agenda van de Vlaamse regering, die de zaak waarschijnlijk door een technische werkgroep verder zal laten onderzoeken.
Dat kon vrijdag worden vernomen in een reactie op het bericht van de VRT-radio dat de beslissing over de ondertunneling tot na de verkiezingen zou zijn uitgesteld. Op het kabinet van Vlaams minister van Financiën Dirk Van Mechelen werd erop gewezen dat de minister klaar is met zijn huiswerk en dat de Vlaamse regering daar nu moet over oordelen.
Van Mechelen had eerder van de Vlaamse regering opdracht gekregen om het nodige kapitaal bijeen te brengen voor de ondertunneling en de haalbaarheid van een PPS-project te toetsen.
"Het is nu aan de Vlaamse regering om te beslissen om ermee door te gaan of niet. Dat veronderstelt ook dat minister Steve Stevaert, die bevoegd is voor het regionale luchthavenbeleid, zich in de discussie mengt", aldus woordvoerder Philippe Heyvaert. De Vlaamse regering besliste eerder dat de ondertunneling van de Krijgsbaan kan, maar dat de privésector, die al jaren aandringt op de ondertunneling, er een substantieel deel (minstens de helft) van moet betalen. De ondertunneling van de Krijgsbaan, die vlak naast de luchthaven loopt, leidt tot een optimaal gebruik van de start- en landingsbaan.
Nu in het nieuws