Liberaal Appel richt eerste hoofdkwartier op in Wilrijk

Het zelfvertrouwen bij Ward Beysen en de leden van het Liberaal Appel was op de installatievergadering woensdagavond groot. Begin volgende week al opent de kersverse partij haar hoofdkwartier aan de Boekstraat in Wilrijk.

ghouben

Opmerkelijk was de naam van voormalig personeelsschepen André Gantman (VLD) op de namenlijst van de vergadering. Ruim dertig leden van het Liberaal Appel verzamelden zich in de Royal Yachtclub op Linkeroever.

“ Dit is niet toevallig”, zegt Ward Beysen. “Hier ontstond het idee om met het Liberaal Appel te beginnen. Ook de datum van de installatievergadering is niet lukraak gekozen.Op 29 januari 1965 begon ik in Wilrijk met het eerste liberaal jeugdhuis.”

Beysen omschreef de afgelopen tien dagen als hectisch. “Ik ontving meer dan duizend e-mails, de zes telefoonlijnen lagen continu open en ik kreeg honderden brieven en faxen. Eind deze week zullen we zeker het duizendste lid van het Liberaal Appel inschrijven.”

Volgens de voorzitter van het Liberaal Appel is zijn partij geen Antwerps fenomeen. Dat bleek ook bij de voorstelling van de aanwezigen.Sommigen kwamen uit de Kempen en Limburg. Beysen organiseert dit weekend nog informatievergaderingen in Gent en in Hasselt.

Ook André Gantman prijkte op de namenlijst van de vergadering, maar hij was niet aanwezig op de vergadering. “Ik heb nog geen beslissing genomen over een mogelijk lidmaatschap”, zegt Gantman,“maar ik stak mijn sympathie voor Ward Beysen nooit onder stoelen of banken. Mijn aandacht gaat nu eerst naar mijn advocatenkantoor.”