Deutsche Telekom verkoopt kabelnetten voor 1,72 miljard euro

Print
Deutsche Telekom verkoopt zijn resterende zes kabelnetten voor 1,725 miljard euro aan een consortium van de investeringsmaatschappijen Goldman Sachs Capital, Apax Partners en Providence Equity. Dat heeft het Duitse telecomconcern dinsdag bekendgemaakt.
De transactie omvat kabelnetten in zes regio's in Duitsland met in totaal tien miljoen aansluitingen. Op de verkoopprijs kan nog een bedrag van maximaal 375 miljoen euro komen, afhankelijk van de toekomstige waardeontwikkeling van de netten. Maar ook als dat gebeurt, valt de opbrengst lager uit dan de 2 à 2,5 miljard euro die Deutsche Telekom had verwacht.

In 2001 waren de zes kabelbedrijven nog 5,5 miljard euro waard. Dat was althans het bedrag dat Liberty Media ervoor wilde betalen. De Duitse antitrust-autoriteiten verboden vorig jaar de verkoop aan het Amerikaanse bedrijf, waardoor Deutsche Telekom op zoek moest gaan naar een andere koper.
De huidige overeenkomst met het consortium van investeringsmaatschappijen is wel nog steeds onderworpen aan de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten. Deutsche Telekom verwacht de transactie tegen eind maart te hebben afgerond.
Het concern is al geruime tijd bezig onderdelen af te stoten om zijn enorme schuldenlast (nu 64 miljard euro) te verminderen.
Nu in het nieuws