Ryanair breidt netwerk uit met Stockholm

Print
De Ierse lagetarieven- luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat opnieuw haar netwerk uitbreiden. Dinsdag kondigde Ryanair aan een basis bij het Zweedse Stockholm (Skavsta) in te richten. Dat wordt meteen het negende Europese knooppunt van Ryanair.
Vanaf 4 april gaan de vluchten van en naar Stockholm van start. Ryanair plant meer dan 30 vluchten per dag, naar onder meer Londen, Frankfurt, Hamburg, Parijs, Oslo, Tampere en Glasgow. Een rechtstreekse verbinding met het Belgische Charleroi is niet voorzien. De plannen creëren 200 jobs, en zetten het al verlieslatende SAS nog meer onder druk. De Scandinavische carrier komt met de komst van Ryanair in een ware prijzenoorlog terecht. Ryanair gaat in Stockholm vier Boeings 737-800 stationeren.

Over de geplande verbinding Londen(Stansted)-Oostende blijft het intussen stil. De Vlaamse regering zou de Ierse lagetarieven-maatschappij graag naar Oostende brengen, om de verlieslatende luchthaven nieuwe inkomsten te bezorgen. De route zou verkocht worden met het toeristische Brugge als trekpleister.
Navraag bij het bevoegde kabinet van Vlaams minister van Verkeer Steve Stevaert leert dat Ryanair nog niet heeft beslist. "Het zou nog een tweetal weken kunnen duren voor het dossier is afgerond", aldus de woordvoerder van Stevaert.
Nu in het nieuws