Berlusconi lijdt nederlaag voor rechter

Print
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een nederlaag geleden voor het hoogste gerechtshof van het land. Het hof van cassatie wees de eis van Berlusconi en oud-minister van defensie Cesare Previti om het corruptieproces tegen de twee te verplaatsen naar Brescia van de hand.
 
Volgens het hof is er geen reden te veronderstellen dat het hof in Milaan, waar het proces nu dient, bevooroordeeld zou zijn tegen de politici, meldde de staatstelevisie dinsdag.
 
Berlusconi's advocaat stelde dat de premier in Milaan het slachtoffer dreigt te worden van linkse rechters. De advocaat kon zich beroepen op een nieuwe wet, die met de stemmen van Berlusconi's partij Forza Italia is aangenomen en die het voor verdachten makkelijker maakt om berechting door een andere rechtbank te eisen als het vermoeden bestaat dat de rechters bevooroordeeld zijn.
 
Justitie in Milaan doet onderzoek naar de aankoop door Berlusconi van een staatsbedrijf in de jaren '80. Volgens de onderzoeksrechters zou de huidige premier daarbij smeergeld hebben betaald aan rechters, maar Berlusconi ontkent dat.

.

Nu in het nieuws