Blok-Deurne dient klacht in tegen Walter Damen

Vlaams-Blokfractievoorzitter in Deurne Guido Tastenhoye heeft dinsdag klacht ingediend bij de Antwerpse politie om een onderzoek te vragen naar de verblijfplaats van Walter Damen, CD&Vraadslid.

Het Blok argumenteert dat een raadslid effectief in het district moet wonen.“Damen is wel gedomicilieerd in Deurne, maar daar woont hij niet meer. Hij heeft een huis gekocht in Berchem”, zegt Tastenhoye,die aandringt dat Damen beter ontslag zou nemen. “Dan zullen we de procedure stilleggen. Nu vragen we dat de wettelijke stappen worden ondernomen.”

Uiteindelijk draait dit uit op een onderzoek door de bestendige deputatie die een oordeel moet vellen. Het is niet de eerste keer dat er herrie ontstaat over de plaats waar een raadslid uit Deurne woont.Begin jaren negentig ontspon zich een hele discussie rond gemeenteraadslid Marijke Dillen. Ze was ingeschreven in Deurne maar woonde volgens anderen in Schilde. Ze verhuisde uiteindelijk effectief naar Schilde waar ze nu in de gemeenteraad zit.

In de vorige legislatuur stond SP’er Roger Wouters, door iedereen Louis genoemd, ter discussie. Zijn zaak werd een ware vaudeville waarbij de Raad van State eerst oordeelde dat hij in Deurne woonde, maar daarna besliste dat de man in Borsbeek moest worden ingeschreven.

Uiteindelijk vond de deputatie dat hij in Deurne woonde en dus in de Antwerpse gemeenteraad kon zetelen.

Nu in het nieuws