Ward Beysen heeft nog geen frank voor de verkiezingen

“Ik zal verplicht zijn een ongebruikelijke campagne te voeren. Ik heb voor het ogenblik geen frank. Ik zal de mensen, die het Liberaal Appel ideologisch steunen, ook moeten vragen om het financieel te ondersteunen.”

Ward Beysen maakte er dinsdagavond in het Alpheusdal in Berchem geen geheim van dat verkiezingen geld kosten en dat hij geen fondsen op voorhand heeft verzameld. Beysen was dinsdagavond de gast van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) Antwerpen, die zijn nieuwjaarsreceptie gaf. Hij werd op de rooster gelegd door radiojournalist Bruno Huyghebaert.

Ward Beysen vertelde dat hij zeker met een lijst voor de Senaat en voor de Kamer in Antwerpen zal komen. In de andere provincies hangt het af van het aanbod van de kandidaten. Zaterdag houdt hij twee informatiebijeenkomsten, één in Gent en één in Hasselt. Hij zal in elk geval na zijn congres einde maart een campagne van drie weken voeren met beperkte middelen, maar dat schrikt hem niet af.

Ward Beysen was heel scherp tegen zijn vroegere vrienden van de VLD.“Karel De Gucht ziet spoken”, zei hij.”Ik heb met niemand van het Vlaams Blok gesprekken gevoerd. Dat wordt ook de wereld ingestuurd door Van Campenhout en zijn bende.Als ze iedereen opbellen met de boodschap dat wie naar mijn nieuwjaarsreceptie komt op de zwarte lijst wordt geplaatst, dan is dat een bende.”

Beysen vertelde ook dat de VLD weigerde iemand te sturen om met hem in debat te gaan. Dat gebeurde al in verscheidene tv-programma’s.Volgens hem mocht concertorganisator Herman Schuermans van de VLDtop evenmin naar De Zevende Dag.“Dat is een pure dictatuur aan het worden”, zei hij.

Ward Beysen vertelde ook dat het Liberaal Appel er op het VLD-congres voor zorgde dat het confederale staatsmodel werd goedgekeurd. Een beetje raar is wel dat hij nu niet weet of dat confederale model ook in het programma van het Liberaal Appel zal staan. Hij wil dat aan de basis overlaten. De nieuwe partij zal zich immers concentreren op een beperkt aantal punten. Het wordt geen bijbel.

Ward Beysen zei dat hij niet voor een republikeinse staatsvorm is en de stunts van De Decker en Van Quickenborne niet kan waarderen. Hij gelooft wel rotsvast in een Europa van de regio’s.

Nu in het nieuws