Open Tropen vraagt steun stad Turnhout

Print
De organisatie van het wereldmuziekfestival Open Tropen heeft maandag aan het Turnhoutse schepencollege een welomschreven bedrag als steun gevraagd. De politici spreken zich volgende maandag uit over mogelijke steun aan het noodlijdende evenement.
 
Open Tropen heeft nog steeds geen financiële zekerheid over de editie 2003. Er is momenteel niet genoeg geld voorradig. Het vinden van geschikte sponsors blijkt een lijdensweg. De organisatie richtte maandag een concrete subsidievraag aan de stad Turnhout. Welk bedrag Open Tropen wenst, houden de schepenen voorlopig stil.
 
“De moeilijkheden van Open Tropen zijn bijzonder zwaar”, zegt burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V) van Turnhout.“Vooral het feit dat bijna negentig procent van het budget moet worden gehaald uit toegangsgeld en verteer maakt het erg moeilijk.”
 
Burgemeester Hendrickx geeft toe dat de organisatoren aan de stad een grote subsidie hebben gevraagd. “Het gaat om een welomschreven bedrag. Het schepencollege beslist daar in de volgende zitting van maandag 3 februari over in welke mate we gaan bijspringen.”
 
Volgens het schepencollege verliep het gesprek met de organisatoren in een positieve sfeer.Vanuit de festivals klinkt wel eens het verwijt dat de burgemeester alle sponsors inpikt voor de zomerse Vrij-Dagen. “Dat is in het geval van Open Tropen zeker niet waar”, zegt burgemeester Hendrickx. “Die hebben nationale sponsors nodig, geen lokale. De sponsors die ze nu kwijt zijn, zitten ook niet in de groep die de Vrij-Dagen steunt.”
Nu in het nieuws