Inbrekersbende slaat elf keer toe in Mechelen

Print
In Mechelen is in de nacht van zondag op maandag een bende inbrekers op pad geweest. De bende sloeg die nacht maar liefst elf keer toe, onder meer in een dagbladhandel en een school in Hombeek. De Mechelse politie is met een onderzoek gestart, maar heeft van de daders vooralsnog geen enkel spoor.
 
Woningen aan de Leestsesteenweg, Steenweg op Blaasveld, Geerdegemdries, Zemstbaan, Hanswijkstraat en Lindestraat kregen ongewenst bezoek over de vloer.De dieven gingen aan de haal met geparkeerde auto’s, handtassen, geld en juwelen. De inbrakenplaag is volgens de politie wellicht het werk van één bende waarvan de leden zich in enkele groepjes hebben opgesplitst. Bij de inbraken aan de Leestsesteenweg hebben getuigen twee meisjes van ongeveer 15 jaar oud zien wegvluchten. Aan de Steenweg op Blaasveld werden dan weer drie vluchtende mannen opgemerkt. Uit het onderzoek bleek dat enkele van de benadeelden op vakantie waren.
 
Ook de deelgemeente Hombeek kreeg de indringers op bezoek. De persoonlijke spullen van het onderwijzend personeel van de school in de Bankstraat zijn gestolen. In het nabije chalet van een sportclub, aan de Egleghemvijver, vond een inbraakpoging via een dakkoepel plaats. De daders konden er echter geen buit maken.
Nu in het nieuws