Eén op zeven Europeanen haalt muziek van internet

Print
Eén op de zeven Europeanen haalt muziek van het internet. Ruim 40 procent van de mensen die geregeld muziek downloaden, koopt minder cd's dan vroeger. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van het onderzoeksbureau Forrester Research.
 
Forrester Research stelt dat dertien procent van de Europeanen illegaal muziek van het internet haalt. Circa de helft van hen is jonger dan 24 jaar. Via de digitale snelweg komt ongeveer 40 procent elke maand aan ten minste zeven muziekstukken. De onderzoekers hebben in totaal 22.000 Europeanen ondervraagd in zeven landen (Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Zweden).
 
De muziekindustrie komt met een nieuw initiatief: de Digital Download Day Europe (DDD Europe). Vanaf 21 maart kunnen inwoners uit de deelnemende landen voor een eenmalig bedrag van 5 euro kiezen uit een aanbod van 150.000 liedjes, het merendeel hits. De actie loopt een week gelijktijdig in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Groot-Brittannië.
MEEST RECENT