Nagemaakte paspoorts voor 900 dollar te koop via internet

Print
Wie op zoek is naar een nagemaakt paspoort kan tegenwoordig terecht op het internet. Een website, die gehost wordt in Canada, biedt namelijk valse paspoorten uit allerlei landen te koop aan. Een Belgisch paspoort kost 'amper' 900 dollar. Er een bestellen vanuit ons land, is wel strafbaar.
 
De website "passports.netfirms.com" biedt zogenaamde 'Camouflage passports' aan. Dat zijn paspoorten van een niet meer bestaand land, zoals Zaïre (Democratische Republiek Congo) of Zanzibar (Tanzania), die de houder "bijkomende veiligheid" moeten bieden. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld ontvoeringen, die met een vals paspoort en dito identiteit mogelijk niet zouden plaatsvinden.
 
Volgens de site is het bezit van camouflage passports toegelaten in de meeste landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada.
 
Elders op de website is het ook mogelijk valse Europese paspoorten te kopen vanaf 400 dollar tot zelfs 1.050 dollar voor een Brits paspoort, met een geldigheid van tien jaar. Ons land bevindt zich, samen met Liechtenstein, Frankrijk, Zwitserland en Portugal onder de duurdere landen, waarvan de paspoorten worden aangeprijsd als zijnde "een van de beste".
MEEST RECENT