Ingeborg Marx stopt met topsport

Print
Ingeborg Marx stopt met topsport, dat heeft ze zondag meegedeeld. De 32-jarige inwoonster van het Oost-Vlaamse Wetteren heeft er een indrukwekkende sportcarrière opzitten. De allroundsportster was achtereenvolgens actief in de Olympische gymnastiek, jumping, atletiek, powerlifting, gewichtheffen en het baanwielrennen. In al deze sporten veroverde Marx titels en records.
 
Haar grootste successen behaalde Marx in het powerlifting. Ze verzamelde daarin drie wereld- en zes Europese titels. Op de World Games won ze brons (1993) en zilver (1997).
 
Ingeborg Marx schakelde met het oog op de Olympische Spelen van Sydney 2000 over naar gewichtheffen. In Sydney werd ze 11e in de klasse tot 58 kg. Na de Spelen stapte Marx over naar het baalwielrennen. Ze fietste daarin enkele Belgische records en titels bij elkaar maar houdt het nu voor bekeken.
 
Op haar palmares prijken nog enkele opmerkerlijke prestaties. Zo zette ze in 1991 een Europees record polsstokspringen neer (3m62) en was ze ooit Belgisch kampioene op de 80 meter horden (1985). Marx behaalde in 1994 aan de VUB het diploma Licentiaat Motorische revalidatie en kinesitherapie en wil aan haar leven een nieuw wending geven.
MEEST RECENT