Kleinste videocamera is ook beste

Het seizoen van de communiefeesten breekt langzaam aan, voor veel hippe vaders het uitgelezen moment om eindelijk die nieuwe digitale videocamera te kopen. De nieuwe editie van het maandblad Groovy is daarvoor een handige gids. Het blad test vijf piepkleine digitale camera's. Met vlag en wimpel stak de allerkleinste camera, de Sony DCR-IP7, boven de concurrentie uit. Het beestje weegt amper 379 gram, zijn prestaties wegen des te meer.
BR>
Sony lanceert dus in dit toestel de MicroMV-technologie die de mini-dv-tapes vervangt. Belangrijkste kenmerken van MicroMV-technologie zijn de rechtstreekse opname in mpeg2-kwaliteit (= dvd-kwaliteit) en de veel kleinere tapecassettes. Deze Sony is bovendien zowat de eerste camera die beschikt over netwerkfuncties: wat dacht je ervan om via het lcd-scherm te surfen op het web? Snel een videomailtje doorsturen kan ook, desgewenst zelfs draadloos want ondersteuning voor Bluetooth is ook al aanwezig. Minder goed nieuws is er van het prijsfront: met 2.555 euro is hij met voorsprong de duurste camera uit de Groovy-test.

Wie iets minder diep in de geldbeugel wil tasten, koopt beter de Canon DM-MV41MC (1599,99 euro). Het is ook een piepklein toestelletje (390 gram) met alles erop en eraan: 800.000 ccd-pixels, een ingebouwde geheugenlezer voor sd-kaartjes en ondersteuning voor progressieve scan waardoor snelbewegende beelden zonder digitale resten kunnen worden opgenomen. Iets minder tevreden zijn ze bij Groovy over de bedieningsknoppen. Ze staan waar je ze verwacht maar desondanks duikt je wijsvinger vaker dan je lief is voor de lens. De houding in de hand kon dus beter.

.

Nu in het nieuws