Duel tussen Kim Gevaert en Muriel Hurtis op 60 meter

De Euro Series, het circuit dat vier internationale indoormeetings van hoog niveau groepeert, wordt op 9 februari op gang geschoten in Gent. Nadien volgen het Zweedse Stockholm (18 februari), het Engelse Birmingham (21 februari) en het Franse Liévin (23 februari).

Belga

Voor het regelmatigheidsklassement dat aan de Euro Series verbonden is, komen de volgende nummers in aanmerking: de 60 meter bij de mannen en de vrouwen, de 400 meter voor mannen en het hinkstapspringen bij de mannen. De eindwinnaar van dat klassement steekt 20.000 euro op zak. De tweede krijgt 10.000 euro, de derde 5.000 euro. Voor de atleet die er in slaagt een wereldrecord te verbeteren, ligt er 50.000 euro te wachten. Om in aanmerking te komen voor dat regelmatigheidsklassement, moeten de atleten aan minstens drie van de vier meetings deelnemen. De meeting in Liévin is verplicht voor alle deelnemers. De punten op die meeting worden verdubbeld.

Kim Gevaert, de Europees indoorkampioene op de 60 meter, komt op die afstand uit tegen de Française Muriel Hurtis, die Gevaert op het EK outdoor in München van het goud hield op de 200 meter. Hurtis kondigde aan zeker op drie meetings aan de start te verschijnen. De Française laat wellicht Birmingham vallen.

Nu in het nieuws