Groep CD&V'ers wil nieuw actieplan voor de Voerstreek

Print
De zogenaamde Boetfort-groep, een groep overtuigde Vlamingen in de schoot van CD&V, pleit voor een nieuw actieplan voor de Voerstreek. Dat maakte de groep maandag duidelijk tijdens een bezoek aan de gemeente Voeren. De groep wil onder meer dat bij een volgende staatshervorming het college van gouverneurs wordt afgeschaft.
 
Aan het bezoek namen onder meer Johan Sauwens, Luc Van den Brande, Wouter Beke, Ludwig Caluwé, Brigitte Grouwels en enkele mandatarissen uit de Vlaamse rand rond Brussel deel. Sauwens overhandigde de Voerense burgemeester Huub Broers een recente studie van professor Marc Boes over een restrictieve interpretatie van de taalfaciliteiten en het terugdringen van de tweetaligheid uit het straatbeeld.
 
De Boetfortgroep wil dat Voeren ook voor het toezicht een Vlaamse gemeente zoals alle andere wordt, wat volgens haar de afschaffing van het college van gouverneurs inhoudt. Voorts werd geëist dat Voeren bij de evaluatie van de politiehervorming wordt opgenomen in één politiezone met Bilzen, Riemst en Hoeselt.

.

Nu in het nieuws