"Michael Jackson 'loser' van het jaar"

Het Amerikaanse tijdschrift People heeft Michael Jackson maandag uitgeroepen tot 'loser' van het jaar. Vooral zijn verbale aanval op de baas van zijn platenmaatschappij en het in een Berlijns hotel buiten een raam houden van een van zijn kinderen, hebben het blad ertoe gebracht Jackson op de eerste plaats van de lijst te zetten.

Andere bekenden die met 'Wacko Jacko' een gooi deden naar de titel van de loser van het jaar waren onder meer zanger George Michael, acteur Robert Blake en senaatsleider Trent Lott. Michael durft niet meer naar de VS, waar zijn vriend woont, nadat een krant een artikel had geschreven over de "viezerik van het jaar die de 11e september besmeurt". Blake is aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw.

Maar geen van hen maakte het dit jaar zo bont als Jackson. Behalve het buiten een raam vasthouden van zijn jongste kind maakte de popster Sony-baas Mottola uit voor racist, verscheen hij met zijn oudste twee kinderen gehuld in een sluier in de Berlijnse dierentuin en maakte hij zijn opwachting in een rechtbank met een neus die de indruk gaf uit elkaar te vallen.

Nu in het nieuws