Groenten en wijn

Print
De tijd dat groenten enkel en alleen werden aangewend als bordversiering is definitief voorbij.Vandaag hechten zowel professionele- als amateurkoks steeds meer belang aan verse groenten. Zij bepalen immers voor een groot deel mee de smaak van het totale gerecht.
BR>
Toegegeven,het is een andere benadering, maar waarom niet een keer de groenten laten bepalen welke wijn erbij moet? Alleen, dat zoeken naar het ideale samengaan tussen wijn en groente is niet zo eenvoudig. Chef-kok Frank Fol heeft daar een oplossing voor gezocht met het boek Groenten & wijn, de harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken.

Fol presenteert twintig eenvoudige en creatieve recepten en wijnkenner Guido Francque zocht daarbij telkens een fraaie wijn. De bijbehorende referentiekaart geeft in één oogopslag te zien welke wijn bij welke groente geschonken moet worden.

Groenten & Wijn, Frank Fol (Lannoo)
MEEST RECENT