Kinepolis lijdt verlies en plooit terug

De Belgische bioscoopgroep Kinepolis lijdt verlies en wil zich daarom terugplooien op een aantal kernmarkten. Dat maakte Kinepolis maandag na beurs bekend. De landen waar het om gaat zijn thuismarkt België, Frankrijk en Spanje. Op deze markten kent de groep het meest succes, vandaar.

Belga

Uit Italië trekt Kinepolis zich volledig terug, in Nederland werden alle participaties al verkocht en ook de Duitse participatie 'Cinemaxx' werd vorig jaar al volledig afgeboekt.

Over Polen heeft Kinepolis nog geen definitieve beslissing genomen: het land blijft nog steeds een belangrijke markt waar alle opties worden opengehouden, luidde het maandag. Aan de Europese veroveringstocht van Kinepolis lijkt hiermee een einde gekomen.

Het bisocoopcomplex in Pioltello nabij Milaan werd afgelopen vrijdag verkocht aan Europlex Cinemas. Voor de verkoop van de participatie in het Duitse Cinemaxx wacht Kinepolis een gunstig moment af. Die participatie is wel al volledig afgeboekt. De verandering van strategie heeft alles te maken met de tegenvallende resultaten van Kinepolis. Zo zal 2002 worden afgesloten met een verlies.

Nu in het nieuws