Krantenwinkels vragen vaste boekenprijs

Print
Na de zelfstandige boekhandelaars dringen ook de ruim 3.000 krantenwinkels in Vlaanderen er bij de VLD op aan de vaste boekenprijs goed te keuren. Hun beroepsvereniging, de Vlaamse Federatie van Persverspreiders (VFP), doet dit in een open brief aan alle volksvertegenwoordigers.
 
"Tot enkele jaren geleden was de sector van de krantenwinkels een belangrijk distributiekanaal van boeken." Het aandeel van de boekenverkoop is in de loop der jaren echter constant gedaald. "Deze daling is te wijten aan het systematisch aanbieden van beststellers aan dumpingprijzen door de ketenboekhandels en de grootwarenhuizen", zo staat in de brief.
 
De VFP wijst in haar open brief op de troeven van de sector, met name 6.000 krantenwinkels in het hele land en een centrale distributie (AMP) die dagelijks levert. "Meer dan 8.000 gezinnen die actief zijn in de sector van de krantenwinkels", zouden het de Kamerleden "zeer kwalijk nemen" mocht de vaste boekenprijs, die regering na regering blijft aanslepen, nu nog niet goedgekeurd worden.

.

Nu in het nieuws