Fusie Mitiska en Brantano ligt ter studie

Print
Tegen februari 2003 moet het duidelijk zijn of een fusie tussen de distributieholding Mitiska en schoenketen Brantano haalbaar is. Maandag maakten beide bedrijven bekend dat hun beide raden van bestuur KBC Securities hebben aangesteld om een haalbaarheidsstudie uit te voeren.
 
Deze zomer raakte bekend dat Mitiska als referentie-aandeelhouder van Brantano, de schoenketen wilde verkopen om zich te richten op andere retailactiviteiten. Maar een koper werd niet gevonden en dus moest Mitiska op zoek naar een andere oplossing. Meteen werd gefluisterd over een fusie tussen beide bedrijven, een scenario dat nu bevestigd wordt.
 
De belegger reageerde toen negatief op de berichten: beide aandelen leden koersverlies. Voor de beleggers is het onduidelijk wat Mitiska voor Brantano kan bijdragen. Een eventuele fusie tussen Mitiska en Brantano zal gepaard gaan met een "substantiële" kapitaalverhoging, zo stond maandag in een gemeenschappelijke persmededeling.
 
Het extra kapitaal zou vooral moeten dienen om de expansieplannen van de schoenketen te verwezenlijken. De overige participaties van Mitiska (waaronder AS Adventure) zullen in een afzonderlijke structuur worden ondergebracht.

.

Nu in het nieuws