"Van Gaal moet weg bij Barcelona"

Voor de Brazilaanse sterspeler Rivaldo is er maar een oplossing voor de diepe crisis waarin FC Barcelona, zijn vroegere club, zich bevindt: "een andere trainer".

Belga

"In dit soort situaties is er maar een mogelijkheid: een andere trainer", zo verklaarde Rivaldo aan het Madrileense dagblad Marca. Tussen Rivaldo en Van Gaal boterde het nooit goed. Ze waren het vaak oneens over de Rivaldo's opstelling en wanneer Van Gaal afgelopen zomer terugkeerde naar Nou Camp, restte de Braziliaan niets anders dan te vertrekken. Hij kwam bij AC Milaan terecht. "Ik zeg niet uit wraak dat hij moet opstappen, ik ben het gewoon grondig oneens met zijn manier van werken".

Maar niet enkel Van Gaal treft schuld, ook voorzitter Joan Gaspart heeft volgens Rivaldo een aandeel in de malaise bij Barca. "Dat heeft hij trouwens zelf al toegegeven," aldus de Braziliaan. De spelers verwijt Rivaldo daarentegen niets: "De spelers zijn niet verantwoordelijk. Zij werken zeer hard, maar als de zaken slecht gaan lijkt het vaak alsof niets meer functioneert".

Barcelona zit na 14 speeldagen nog steeds in de Champions League, maar in de nationale competitie staat de ploeg op amper twee punten van de eerste degradatiekandidaat. Na vier nederlagen in de laatste vijf duels staat Van Gaal met Barcelona zaterdag voor een cruciale wedstrijd, uit tegen Real Mallorca. De Spaanse media twijfelen al niet meer: bij een nieuwe nederlaag ligt Van Gaal eruit.

Nu in het nieuws