Paus wijdt zijn kersthomilie aan slachtoffers

Paus Johannes Paulus II heeft zijn kersthomilie gewijd aan vrede en aan iedereen die «lijdt ten gevolge van conflicten». Hij benadrukte dat het kindje Jezus, «geboren in een stal in Bethlehem een teken van God was».

Belga

«De eeuwen en millennia verstrijken maar het teken blijft, en het is ook van belang voor ons, mannen en vrouwen van het derde millennium», verklaarde hij.

«Het is een teken van hoop voor de mensheid, een teken van vrede voor hen die lijden door conflicten van eender welke soort, een teken van vrijheid voor de armen en de onderdrukten, een teken van barmhartigheid voor hen die in de vicieuze cirkel van zonde opgesloten zijn, een teken van liefde en troost voor hen die zich alleen of verlaten voeren», aldus de paus.

«In deze heilige nacht wordt de oude belofte vervuld: de tijd van het wachten is beëindigd, en de Maagd brengt de Messias ter wereld», vertelde de paus.

De paus riep de afgelopen weken meerdere keren op tot vrede in het Heilige land. Hij is gekant tegen «elke preventieve oorlog».