Sampras en Hingis melden zich voor Australian Open

Pete Sampras en Martina Hingis willen hun tenniscarrière blijkbaar voortzetten. De twee voormalige nummers één van de wereld hebben zich aangemeld voor de Australian Open van 13 tot en met 27 januari in Melbourne. Naar de organisatoren van de eerste Grand Slam van het jaar woensdag berichtten, hebben van de huidige top-100 in de wereld 99 mannen en 97 vrouwen hun komst aangekondigd.

Belga

BR> Kersvers vader Sampras heeft zich drie maanden na zijn triomf in de US Open nog steeds niet in het openbaar uitgesproken over een terugkeer in het ATP-circuit. Martina Hingis onderging afgelopen jaar een voetoperatie, waarna een minder vlotte comeback volgde. In Melbourne was de Zwitserse al driemaal de beste; vorig jaar was ze nog goed voor de finale. "Het is geweldig nieuws, dat ze aangaf hier te willen spelen. We hopen dat ze begin januari fit is", aldus toernooidirecteur Paul McNamee.

Van de beste 100 mannen en vrouwen ontbreken tot nu toe de Amerikaanse veteraan Todd Martin, de Spaanse Arantxa Sanchez-Vicario, die vorige maand afscheid nam, de Française en aanstaande moeder Sandrine Testud en de Joegoslavische Jelena Dokic, die niet meer in haar voormalig thuisland wil aantreden.

Nu in het nieuws