F1 - Uitsluiting Arrows: mogelijke overnemer praat met de FIA

De Duitse firma die plannen heeft om de Britse Formule 1-renstal Arrows over te nemen, gaat binnenkort rond de tafel zitten met de verantwoordelijken van de Internationale Automobielfederatie (FIA). Arrows mag volgend seizoen niet deelnemen aan het WK Formule 1.

Belga

Hoewel Arrows het vereiste bedrag van 300.000 euro stortte, besloot de FIA maandag de renstal geen toestemming te geven om in 2003 aan de start van het WK te verschijnen. De FIA nam de maatregel naar aanleiding van de financiële problemen waarin Arrows al lange tijd verkeert. Vorig seizoen verschenen de bolides van het Engelse team niet aan de start bij zes van de laatste zeven GP-wedstrijden.

Arrows gaat beroep aantekenen tegen de beslissing. "German Grand Prix Racing", de firma van de 37-jarige Duitser Oliver Behring, wil 60% van de aandelen van Arrows in handen krijgen. Als de FIA haar beslissing echter niet herroept, gaat de overname niet door.

Tegen uiterlijk eind volgende week wil Behring de verantwoordelijken van de FIA ontmoet hebben. Arrows debuteerde in 1978 in de Formule 1, reed 382 GP's maar won er nooit één.