Ono dreigt McCartney af over Beatles-credits

De weduwe van John Lennon, de Japanse Yoko Ono, overweegt juridische stappen om Paul McCartney tegen te houden de credits van de Beatle-songs te veranderen. Dat hebben haar advocaten dinsdag gezegd.

Belga

Ono zit naar verluidt verveeld met Macca's voornemen om op zijn nieuwe live-album zijn naam eerst te zetten bij de credits van de Beatle-songs, in plaats van het traditionele Lennon/McCartney.

McCartney klaagt al lang over het feit dat de credits voor 'Yesterday', de meest gecoverde song ter wereld, onjuist zijn. Lennon zou geen input hebben gehad in het lied. Peter Shukat, een advocaat van Ono, zegt dat zij wegen onderzoekt om het omkeren van de namen te vermijden. "Paul en John hebben 40 jaar geleden een overeenkomst gesloten dat ze op deze manier de credits zouden delen. En nu is John er niet meer om erover te discussiëren", voegde de advocaat eraan toe.

De woordvoerder van McCartney zei dat het algemeen geweten is dat McCartney de enige schrijver is van songs als 'Hey Jude' en 'The Long And Winding Road'. "Het gaat niet over 'of' Lennon 'of' McCartney. Zelfs als Paul 95 procent of meer van de songs heeft geschreven, vraagt hij niet dat John's naam wordt geschrapt. Hij denkt gewoon dat John's naam dan niet eerst moet staan", voegde de woordvoerder eraan toe.

Nu in het nieuws