Gewonden na aanslag bij basis Afghaanse vredesmacht

Bij een aanslag donderdag even buiten een basis van de internationale vredesmacht in Afghanistan (ISAF) zijn twee Franse hulpverleners en twee Afghaanse tolken gewonden geraakt. Dat heeft een ISAF-woordvoerder gezegd. De aanvaller, die een granaat gooide, werd doodgeschoten door militairen.

AP Ned

Een tweede man die eveneens een aantal granaten bij zich had, werd aangehouden voordat hij de explosieven tot ontploffing kon brengen, zei een politiechef in Kabul..

Bij het incident zijn geen leden van de vredesmacht gewond geraakt. De aanslag werd gepleegd bij Camp Warehouse, een legerbasis ongeveer 10 kilometer buiten Kabul, waar hoofdzakelijk Duitse militairen gelegerd zijn.

Dinsdag raakten in Kabul twee Amerikaanse soldaten en een tolk gewond bij een raketaanval. De Afghaanse autoriteiten hebben twee mannen aangehouden die bij de aanval betrokken zouden zijn geweest. Minister van binnenlandse zaken Taj Mohammed Wardak heeft gezegd dat deze aanslag het werk was van Al-Qaida, het terreurnetwerk van Osama bin Laden.