Rode Duivel Joos Valgaeren zit in de cel

Rode Duivel Joos Valgaeren heeft de nacht doorgebracht in de cel, dat meldt de BBC. De verdediger van het Schotse Celtic Glasgow werd dinsdag samen met twee van zijn ploeggenoten opgesloten. Ze zouden betrokken zijn bij de diefstal van een fototoestel.

Belga

Tijdens een kerstfeestje in een nachtclub in het Engelse Gateshead zou er een incident hebben plaatsgevonden tussen de betrokken spelers en een persfotograaf. Toen de spelers nachtclub Buffalo Joe's hadden verlaten bleek een fototoestel verdwenen. De fotograaf diende prompt een klacht in.

Korte tijd later zouden Joos Valgaeren, de Nederlander Bob Petta en de Zweed Johan Mjallby zijn opgepakt. Middenvelder Neil Lennon zou ook zijn gearresteerd maar korte tijd later alweer vrijgelaten.

Celtic wil geen commentaar kwijt over de zaak en kon of wilde niet bevestigen dat het effectief over die drie spelers gaat. Het bewuste fototoestel zou ondertussen zijn teruggevonden en aan de eigenaar teruggegeven.

De politie onderzoekt nu of het toestel wel degelijk gestolen is en, zo ja, door wie dan wel. De drie zijn nog steeds aangehouden en worden later verder ondervraagd.

Nu in het nieuws